Josjes's Profile

Your Profile Pic

josjes


Birth Date : -

Website : -

Point : 0

About me
-

Articles

No article yet.

Topics

Topic Posts Views Last post

Market Summary - What happened last week ??

pages: 1 2
17 490 18 Oct, 2009 10:04

USD diam2 sedang nge-Bull

pages: 1 2 3
27 1239 19 Mar, 2009 15:59

Pengalaman pakai FastNet cable dari FirstMedia

pages: 1 2 3
23 292 24 Apr, 2008 11:41

Cara Beli Emas

7 432 29 Jan, 2008 02:36

Ooh la la ! French bank Soc Gen ketipu 5 ...

7 251 27 Jan, 2008 13:44

EMERGENCY FED CUT 75 BASIS POINT

pages: 1 2 3 4 ... 11
106 4428 14 Mar, 2008 10:24

John Mauldin''s Forecast 2008 Recession and Recovery

3 191 06 Jan, 2008 05:08

Apa Asset Allocation anda di tahun 2008 ?

9 469 31 Dec, 2007 03:28

Posts

12 Nov, 2007 10:19
Permisi saya mau nanya kalo beli LM di Antam itu pake kurs perhitungannya kira2 gimana yah ? misalkan spot price di www.kitco.com $820 terus di X Rp. 9180 (kurs tengah us) / 31.1 = Rp 242045/gram. Betul ngga kira2 kalkulasi di atas. Juga gimana kita bisa dapat harga terbaru di Antam, kecuali me-nelpon langsung 475XXX. Cape banget telpon ini, ngga dijawab2, saya pernah baca ada LM price yg diupdate di website logammulia.com, tapi ngga ada saya cari2. Makasi yah sebelumnya.
12 Nov, 2007 11:35
Thank yah. Sorry dasar mata bloon emang, masa ada harga di depan website logammulia.com kaga kelihatan. Di Logammulia juga ada jual/beli silver, ada yg bisa kasih opnininya kalo mau invest jangka panjang buat physical silver apa tidak ada cara lain selain langsung beli physical silver. Gila saya harus beli i karung beras 10 kilo silver untuk dapat invest Rp40jutaan. Simpan dimana ?? Saya pernah tinggal di Perth, dan tahu bahwa bisa beli silver di Perth Mint. Apa tidak ada cara lain yg convenient di Jakarta untuk bisa invest silver langsung ?
12 Nov, 2007 15:01
Thank yah. Sorry dasar mata bloon emang, masa ada harga di depan website logammulia.com kaga kelihatan. Di Logammulia juga ada jual/beli silver, ada yg bisa kasih opnininya kalo mau invest jangka panjang buat physical silver apa tidak ada cara lain selain langsung beli physical silver. Gila saya harus beli i karung beras 10 kilo silver untuk dapat invest Rp40jutaan. Simpan dimana ?? Saya pernah tinggal di Perth, dan tahu bahwa bisa beli silver di Perth Mint. Apa tidak ada cara lain yg convenient di Jakarta untuk bisa invest silver langsung ? Kalau silver saya memang belum pernah beli fisiknya. Tetapi kalau emas/logam mulia, saya memang beli terus saya simpan di Antam, dan saya dpt bukti penyimpannannya. Biaya penyimpannanya relatif tdk mahal. Dan kalau mau jual, saya tinggal bandingkan harga di pasar dengan harga di BBJ, kalau lebih tinggi di BBJ saya jual di BBJ dgn hanya menyerahkan bukti penyimpanan di Antam. Di BBJ, sesuai kontraknya, hanya menerima jual/beli minimal 1000 gram (1kg) emas/logam mulia dengan standar LBA. Saya belum tahu, apakah silver juga bisa disimpan di Antam. Bu Asti Bisa tolong jelasin lanjut ngga gimana cara main BBJ. Saya google BBJ+Emas tapi hanya dapat penjelasan secara garis besarnya. Jadi anda punya ‘'Certificate Program’' yg transferrable. Kemudian prosedurenya gimana selanjutnya kalau mau di jual/beli di BJJ. ? Saya rasa kalau emas bisa di buat sertifikasi dan disimpan di Antam, kenapa silver ngga bisa yah? logiknya sih bisa. Besok saya akan minta jelas lanjut deh di Antam.
20 Nov, 2007 04:08
Ada yg bisa komentar tentang pembelian LM di Antam ? Kenapa sudah 3 minggu ini (yg saya tahu, mungkin bisa lebih) belakangan ini selalu stock kosong ? Harga dipasang tapi barang kosong melulu terutama yg 50gr, 100gr nya ? Apa ada konspirasi antam/pemerintah stock barang disimpan karena LM di perkirakan akan naik terus dan kas negara/pemerintah mau pegang emas sebagai inflation-hedge ? ada yg bisa kasih ide tempat perdagangan LM di pasaran, kalo dulu saya tahu CIC ada jual beli, apa sekrang masih ada ? thanks yah.
20 Nov, 2007 05:47
CIC Pinangsia, bisa dicoba. Dekat Hotel Metropol Thanks pak. Sudah saya telepon, memang stock ada di CIC Pinangsia. Harga sekarang 12:40 20/11/07 Rp. 238300.
20 Nov, 2007 14:20
tanya dong, gimana sih caranya supaya yakin kalau LM yang kita beli itu asli. Cause gw klo beli LM suka rada2 was2, takut dibohongin toko emas, luarnya aja yang emas dalemnya tembaga. nah..lho! saran dunk! thanks. CIC Pinangsia setahu saya sudah exist sejak 80an, soalnya saya ingat dulu paman (punya toko emas) suka ke glodok transaksi LM. Juga mereka jual LM pake certificate London (LBMA) - international recognised certificate. Biasanya kalo beli LM yg ngga ada certficate walaupun 99.99% akan dipotong beberapa ribu lebih murah dari yg London. Kalo mau pasti 100% yah ke Antam tapi ngga ada stock. Option selanjutnya yah CIC Pinangsia.
Setelah dead cat bounce malam ini tgl 20 Nov 2007, saya semakin yakin bahwa Dow akan ke 12500 kemudian ke 11600 sebagai C wave. Akhir tahun? Nikkei tetap targetnya 14XXXMasih ada Helicopter Bernanke to the rescue, market bet 80% chance of rate cut bulan december up from 70% last week. Kalo jadi rate cut lagi, Dow bakal naik, inflasi tambah melayang tapi gold akan sampai target $1000 dan tetap akan outperform Dow.
23 Nov, 2007 09:23
Aduh saya jadi serba salah, maunya emas naik terus ke 4 angka, tapi belum cukup kebeil kasih kesempatan koreksi lagi dong, kemarin koreksi ke $770 cepet banget sih, tahu2 udah shoot lagi ke $810. Gimana pakar2 emas kira2 ada kesempatan koreksi lagi ngga minggu depan sampe akhir tahun ?
27 Nov, 2007 14:09
Oom Fund.. Kalau mau buka bank account di Singapore, gampang nggak yah. Saya mau melarikan harta saya ke Singapore. wah… serius nih bung imam? smile) :rofl: kalau mau "jalan tol", mesti ada refensinya sih…. especially DBS yah … kalau yang UOB sih saya kurang tau … DBS terkenal jual mahal. Pura pura jual mahal smile Tapi gini aja .. bung imam kalau serius buka rekening di Spore, biasanya mereka akan pura-pura jual mahal dengan tanya gono gini. E.g. tanya2 kenapa mau buka rekening di situ, pekerjaan apa, minta utility bill di Indo (e.g. water bill). Jadi kita mesti sabar jelasin dan jangan putus asa. Umpama kalau DBS ngak mau terima, coba di UOB. Dan kalau bisa usahakan buka satu dulu. Kalau sama bini dan anak .. biasanya mereka ngak mau bukain semuanya. Terus terang saya agak beruntung karena mama saya punya rekening di sana .. jadi referensi ortu aja .. the question is how does she get it in the first place? smile Dia ada kenalan org spore sih. Jadi the key is reference. Kalau ada kenalan org spore … minta tolong dia dia bawain ke bank dimana dia punya account. Itu paling gampang. Atau langsung ke DBS yang di Shenton Way .. biasanya banyak manager yang bisa bahasa Indonesia di sana. Biasa lah, ereka biasanya hanya pura2 jual mahal. Tapi sebenarnya welcome dana dari Indo. Jadi jangan diambil di hati atau tersinggung kalau dicecar pertanyaan macam2. Dan satu lagi pengalaman saya: buka rekening di Spore dan Hongkong itu susah gampangnya itu angin2an, tergantung timing. Berkaitan dengan status hubungan dengan pemerintah Indo juga. Saya pernah mau buka rekening di HSBC hongkong beberapa tahun lalu, tapi ditolak. Karena memang waktu itu bank2 di sana lagi ditekan untuk gencar2nya perang dengan money laundering. Setelah beberapa bulan, teman saya kasih info bahwa udah boleh buka. Tapi saya ngak sempat ke situ. Jadi ada masa "ketat" (susah buka) dan masa "kendor" (gampang buka). Intinya: jangan putus asa. Kalau umpama lagi sial dan ditolak, coba lagi next time ke situ. Ok, moga2 bantu yah … :peace: bung imam, saya juga mau ikutan ahh, kalo bawa LM ke luar begeri ada peraturan ngga yah ? apa kita bisa lewatin metal detector nya custom tanpa ada pertanyaan macam2 dari bapak2 custom ? teman2 ada yg pernah punya pengalaman ngga kalo bawa precious metal ke luar negeri ?
28 Nov, 2007 05:55
Article by Dr. Marc Faber - A Must Read for any serious investor. \r\n\r\nRecession Hits America, But Why Doesn’t the U.S. Govt Believe It?\r\nhttp://www.dailyreckoning.com.au/recession-2/2007/11/21/\r\n\r\nDr Faber famously predicted and advised his clients to get out of the stock market one week before the October 1987 crash.Dr. Marc Faber is the editor of The Gloom, Boom and Doom Report and author of Tomorrow’s Gold, one of the best investment books on the market. Headquartered in Hong Kong for 20 years and now based in northern Thailand, Dr. Faber has long specialized in Asian markets and advised major clients seeking bargains with hidden value, unknown to the average investing public.
30 Nov, 2007 14:51
Sell Gold Says Goldman Sachs Hati2 short term Gold sangat bahaya, next support level 770, kalau itu tembus bisa ke 720, and then next to 670-680. Goldman had recommended investors go long gold in its top 10 trades list for 2006 and bullion went from around $500 (U.S.) an ounce to $650 at the end of that year. Bullion has continued to climb since. Buy Asia, Sell U.S. Is 2008 Top Trade, Goldman Says (Update4) By Min Zeng and Aaron Pan Enlarge Image/Details Nov. 29 (Bloomberg) – Goldman Sachs Group Inc. said the top trade for 2008 will be selling the dollar against a basket of currencies from Malaysia, Singapore and Taiwan as Asian central banks allow faster currency appreciation. Rising inflation pressures and increasing costs to intervene in the markets will stoke gains in the currencies, said Jens Nordvig, a senior currency strategist at New York- based Goldman, the world''s most profitable securities firm. Goldman, in its annual selection of the top 10 trades, also recommended that investors sell the pound against the yen as U.K. growth slows, pushing the Bank of England to cut its benchmark interest rate from 5.75 percent. Goldman Chief Economist Jim O''Neill said yesterday the dollar''s decline has reached a limit. ``We are bullish on the Asian currencies,'''' Nordvig said in an interview yesterday. ``The central banks need to allow faster gains for the currencies to curb inflation. With U.S. interest rates going lower, it becomes costly for them to'''' sell local currencies and hold dollar assets. The Malaysian, Singaporean and Taiwanese currencies will each gain about 5 percent to 10 percent against the dollar in the next year, according to Nordvig. The dollar has dropped to its lowest since 1971 this month against a basket of currencies, as the Fed''s 0.75 percentage point in rate cuts since September prompted investors to seek higher returns elsewhere. The Malaysian ringgit, which traded at 3.3695 per dollar at 8:34 a.m. in New York, has gained 4.7 percent this year against the dollar, the Singapore dollar rose 5.9 percent and the Taiwan dollar advanced 0.9 percent over the same period. The Singapore dollar traded at S$1.4491 per dollar and the Taiwan currency traded at NT$32.298 per dollar. Sell British Pound Singapore''s inflation accelerated in October to 3.6 percent from a year earlier, the highest since 1991, a report showed Nov. 23. The consumer price index in Malaysia rose 1.9 percent from a year earlier, after gaining 1.8 percent in September, a separate report showed Nov. 21. The bank also advised buying a basket of Brazil''s real, Russia''s ruble and the Czech koruna against a basket of the U.S. dollar, the Canadian dollar and the pound. O''Neill said yesterday the performance of the Federal Reserve and the Bank of England since credit markets seized up in August has been ``disappointing'''' and he criticized the U.S. central bank for being ``erratic.'''' While unsure how the dollar will perform in the coming weeks, O''Neill said he''s more optimistic for the year ahead. ``I would be wary of being bearish on the dollar,'''' O''Neill told academics and students at the University of Oxford late yesterday. ``I personally think that a year from today the dollar will be quite a bit stronger.'''' Trade Deficit O''Neill said he is optimistic that a narrowing of the U.S. trade deficit will help revive the dollar''s allure in coming months. The Goldman economist also said that models used by the investment bank analyzing media reports suggest pessimism about the dollar among market participants is close to a peak. Investors should hold short positions for gold on expectations that concerns about credit-market losses tied to U.S. subprime-mortgages will subside, Goldman said. A short position is a bet that an asset price will decline in the future. Gold may decline 15 percent to 20 percent next year, O''Neill said in an interview from London today. O''Neill said today his economics group made its forecast as part of an annual review of top investments. ``We think gold''s gone a long, long way and we think it''s due for a 15 to 20 percent move down,'''' he said in an interview. Gold rose to within 0.5 percent of a record $850 an ounce on Nov. 7 as crude oil prices, at their highest ever, spurred demand for the metal as a hedge against inflation. A weakening dollar also encouraged some investors to buy gold as an alternative investment. Gold for immediate delivery fell 0.6 percent to $799.76 an ounce
01 Dec, 2007 14:43
Memang waktu pertama kali saya baca mencurigakan. Goldman ? Part of the Subprime Gang ? Maling teriak Maling ?? Can they be believed ?? Tapi mereka menganjurkan beli Gold loh waktu 2005, dan benar gold naik 2006-2007 ! Terus dari Jon Nadler (Kitco Senior Analyst) sudah wanti2 untuk short term gold rentan terkoreksi. \r\n\r\nSlippery Slope Steepens…\r\n \r\n\r\nBy Jon Nadler Printer Friendly Version\r\nNov 30 2007 2:17PM\r\n \r\n\r\nwww.kitco.com\r\n\r\nGood Afternoon,\r\n\r\nA breach of the $90 and then even of the $89 level in crude oil for the first time on a month kept pressuring gold on this last trading day of the month. Traders booked whatever remaining profits there were left to book, and called it a day. The metal tried its best to regain the $800 mark overnight, but eventually failed to do so. One month implied gold volatility has approximately doubled since August, to more than 20 per cent. Expect more of the same, and then some, as year-end conditions are upon us and funds square books. The gold market has stalled twice thus far in attempting to reach beyond the 28-year highs recorded earlier this month at $845.40. The US dollar meanwhile, continued to get nearer to the 76 mark on the index and shows no signs of imminently heading back towards lower values, let alone to its grave.\r\n\r\nNew York spot gold closed off of its lows (seen at $778.70) but still lost $12.10 on the day, to finish at $783.10 per ounce. The metal thus lost value on the day, the week, and on the month. Still, it was a month to remember, as we nearly made history again in the yellow metal. Soft oil prices and a firming dollar are keeping gold on a slippery slope, helping further attempts to test support near $770 (or lower) again. Although we may yet see some valiant attempts to break to and close above $800, the market''s near-term and medium-term sentiment appears to have shifted considerably. (Note the deafening silence coming from the bull camp regarding the $900 or $1000 peaks we are supposed to be scaling before the holidays.) Silver lost 25 cents, to close at $13.98 and platinum dropped $5 to $1438.00 despite supply worries that persist.\r\n\r\nWe brought a couple of less than bullish institutional future gold price opinions to your attention yesterday. Some readers asked for clarification about what timeframe the call for putting on short positions was referring to, and what the price targets that are envisioned, may be. The Globe and Mail''s Report on Business made things easier for us by quoting a more specific passage from the Thursday Goldman Sachs analysis:\r\n\r\n"The team also makes its argument for shorting bullion on the basis of technical analysis. That, the team says, suggests that gold is topping out and that longer-term momentum indicators are turning lower. “We see scope for acceleration through $770 to re-test the $600-650 levels prevailing ahead of the summer,” the team said."\r\n\r\nSuch numbers may look frightening to some (we understand that certain manipulation clubs have ordered a large supply of aspirin and blood pressure monitors for Christmas) but when put into the proper perspective, they do not appear outlandish at all. It is more a question of how long such a 15 or 20 percent correction may last and what the next upward phase in prices may eventually bring. Nonetheless, the Goldman projections appear curiously close to the ‘'forecast’' (for late 200smile we were forced to make at a recent conference, and for which we took an artillery shell pounding of major proportions.\r\n\r\nYou know by now that the seven-year long bull market would remain fairly intact were the price to retreat to the mid-$600''s. You also know (but are less inclined to admit) that the surge beyond $732 all the way to $845 was gifted upon gold by the Fed''s ill-advised rate cuts. Consider how healthy a "real" correction would be for the longer term outlook for the metal in an attempt to make this, say, a ten-year bull run. We may not get the opportunity to see the full forecast materialize, but the possibility should be entertained by anyone contemplating swimming in these waters.\r\n\r\nDecember is upon us, and the first two weeks ought to provide plenty of excitement for those who have not yet had enough of it this year. Stay close to your screens and divide your attention between oil, the dollar and equities - gold is bound to keep reacting to them rather than taking the lead. Naturally, pencil in the December 11 date for the Fed as well.\r\n\r\nPlease note that our travels will take us to China for the next week and a half - thus, updates may be a little less frequent or complete, but we will try our best to keep everyone informed. Stay well.\r\n\r\nBest Regards,

Comments