Rationalinvestor's Profile

Your Profile Pic

RationalInvestor


Birth Date : -

Website : -

Point : 144

About me
-

Articles

No article yet.

Topics

Topic Posts Views Last post

Perspektif investasi usia 20an??

4 122 12 Jan, 2021 09:44

ada ngga mulai trading dengan cuma 25jt?

pages: 1 2 3 4 5
48 3873 12 Dec, 2007 16:55

Posts

ETF tuh musti rame dulu baru enak kita mainnya. kalau di JSX ETF ngga rame, percuma.. jadi illiquid, alias kita punya barang yang beli belum tentu ada smile di singapore aja ETF banyak yang ngga liquid, apalagi indonesia JSX. ETF paling rame di USA lah, karena udah banyak yang main. kalau mau aman jangan ETF, main index fund aja, ngga perlu jual beli lewat bursa. tapi kalau mau tau lebih banyak tentang ETF, belajar dari SGX aja nih dibawah linknya http://www.sgx.com/psv/securities/etf/ETF_Education.shtml saya pertama kali belajar dari situ trus coba coba beli ETF yang keluaran LYXOR ETF yang track ke HSIndex lumayan liquid kalau yang singapore punya STI malah ngga liquid smile
20 Mar, 2007 23:13
indonesia geto loch.. kalau ada perbedaan dari data KSEI ama broker ya udah pasrah aja, dikadalin broker berarti smile
23 Mar, 2007 06:48
India BSE udah kemahalan, ketinggian, koreksi tinggal nunggu waktu. death message nya yah siap siap imbas dari india
23 Mar, 2007 09:29
INDIA IN A CORRECTION BUT LONG-TERM FUNDAMENTALS INTACT 15/03/2007 The Indian stock market has done exceptionally well in recent years and has attracted a disproportionate amount of the funds flowing into emerging markets. In light of the market’s recent consolidation, we speak to Mr Sanjiv Duggal, Investment Director, Halbis Capital Management for Indian equities at HSBC Investments, to seek his views on the Indian bourse at this juncture. q The Indian market’s correction began on 8th Feb, even before the China/US durable goods rout. What caused market to initially be sold off? a Excessive market valuations have driven our cautious stance on the Indian markets through the early parts of the year. Specific events which drove the market’s decline include the government’s move to hike the cash reserve ratio, a weaker than expected GDP growth rate in the fourth quarter of 2006 coming in at 8.6%, a disappointing budget/govt announcements and some election woes for the ruling coalition. q Where do you see the investment opportunities now on the Indian bourse? a Given the fall in the market, we have turned from a cautious bias to a positive bias in the short term on top of our medium term positive view and would start buying India in this weakness. q We switch between value and growth depending on the cycles and valuations. Presently, we still see opportunity in domestic consumption in general as a theme, so the Fund is overweight on consumer discretionary like auto, infrastructure and housing related stocks. a The IMF warned recently that India’s rapidly growing economy could face overheating problems amid rising inflation, high budget deficit and debt, and potential pressure on asset quality. As a fund manager, does this worry you? q We are not particularly worried. S&P just upgraded India to investment grade on the back of strong growth and an improving budget deficit. The economy is growing very rapidly and revenues are going up faster than expenditures so the budget deficit is being bridged. a The inflation rate currently stands at about 6 per cent but looks to be trending higher. Interest rates will then also be facing upward pressure. q The government recently upped the cash reserve requirement which sucked some of the liquidity out of the system. The Reserve Bank of India also raised interest rates for the sixth consecutive time. Whether or not they hike rates or use some other method, the direction going forward will likely be towards tighter monetary conditions. a In terms of asset quality, there is a whole flood of new paper. Companies are rushing to raise money, both new as well as existing companies through secondary issues. There is a risk of asset quality so it is important to be selective and prudent especially at this juncture. q What other risk factors should investors bear in mind? a Looking back, in the run-up to May last year when the SENSEX corrected more than 20 per cent, there was a lot of speculation building-up in the Indian market. A measure of foreign interest in single stock futures showed a market rally fuelled by arbitrage and speculation in the few months before last May. q Foreign institutions were buying stocks and selling single stock futures to lock in arbitrage profit. These funds were leveraged up to US$6 billion worth of positions at the peak of the market. a When the market fell sharply for two days in a row, sparked by inflation fears in the U.S., there was a lot of forced unwinding of these positions. Arbitrage traders flipped their positions and sold stocks to buy futures, exacerbating the market’s fall. Before February, open interest and derivative activity were once again at an all time high. Some of these positions have now been unwound, but a further negative global event could spark off a similarly sharp correction if futures positions are unwound as furiously. q How many stocks are there in the HSBC India Equity Fund currently? a In total there are about 90 to 100 names, but 90 per cent of the portfolio is invested in 60 names. The remaining 30 to 40 represent our mid-cap exposure. So the portfolio is split into two parts effectively. q What’s the average price/earning ratio and dividend yield of the Fund? What is its portfolio turnover? a Funds average P/E is around 13.3 times March 2008 estimated earnings (as of India market’s close on 8th March, 2007) - without any adjustment for exceptional situations. The portfolio turnover ratio is about 60 per cent, so each stock is held on average for more than one and a half years.
23 Mar, 2007 11:08
China juga udah kemahalan. Jakarta juga…. smile hehe kan katanya tahun 2007 adalah tahun koreksi global smile salam kenal pak imam, anggota baru saya. nice to be here..
24 Mar, 2007 10:41
saya lewat www.fundsupermart.com di singapura sudah 3 tahunan kira kira lah, fokus nya selama ini regional funds, thailand vietnam china dan beberapa commodity funds juga. cuma 6 juta minimum kok, atau SGD$1000.
24 Mar, 2007 10:46
kalau mau tau caranya PM saya aja nanti saya kasih prosedurnya. ada baiknya buka account bank di singapura dulu, biar lebih mudah. tapi kalau tidak, harus TT dulu dari singapura ke rekening di indonesia setiap redeem reksadana.
24 Mar, 2007 11:54
Ya hedge fund pada dasarnya kumpulan investasi seperti reksadana, hanya sifatnya close ended hanya diantara mereka aja. orang orang yang pertama kali memulai hedge fund atau founder nya adalah yang menjalankan day to day tradingnya, mereka yang jalankan strategi apa yang ditempuh hedge fund tersebut. Nah investor dari luar yang taruh duit disana cuma limited partner aja, yang tidak bisa kontrol kemana pola main hedge fund itu, jadi agak riskan memang hedge funds, investor udah taruh duit paling tidak 3 Milyar, tapi kita tidak tau arah pola permainan si main trader nya. Hedge fund ada juga yang bisa masuk dengan hanya 250,000 USD kok, kalau yang gede gede memang minimal 1 juta dollar sih. hedge funds dimonitor oleh HFRI hedge fund research index http://www.hedgefundresearch.com/
24 Mar, 2007 14:22
yup FOF lebih murah, tapi kalau bicara keuntungan mending masuk reksadana aja daripada FOF yah
26 Mar, 2007 06:32
bicara tentang reksadana, ada opini reksadana negara manakah yang paling berkembang? singapura cukup pesat perkembangannya. IPO reksadana baru selalu banyak diluncurkan. karena fund house nya juga di singapura banyak sekali, dan keleluasaan penempatan dana tidak terlalu dibatasi oleh MAS. kalau indonesia Bapepam kan membatasi dana reksadana yang boleh masuk ke market luar negri hanya 20%? jadi semua reksadana indonsia hanya fokus pasar lokal indonesia aja. Saya sering dengar reksadana "Syariah Saham" apa itu kalo yang Syariah Saham? apa bedanya sengan reksadana Saham biasa? bedanya kalau di syariah saham adalah, si pengasuh reksadana syariah saham BOLEH menempatkan dana nasabah di Saham Saham yang telah mendapatkan restu atau persetujuan dari "BADAN SYARIAH NASIONAL" indonesia. jadi tidak sembarang saham boleh dibeli reksadana syariah saham, gitu aja sih. ada sekitar 200an saham kalau tidak salah
26 Mar, 2007 06:37
RationalInvestor: repot juga yah kalo buka account di singapura. ada gak yang di indonesia? tidak perlu sampai ke singapura? di indonesia ya seperti yang anda bilang, mahal smile minimal 100 ~ 500 jutaan, dari bank seperti citibank, standchart, hsbc sama commonwealth bisa. tidak perlu buka rekening di singapura bisa kok, tapi ya harus transfer bolak balik dari singapura-indonesia, kalau mau beli dan redeem reksadana, lebih repot memang. buka aja di spore rekening gampang kok, paling mahal minta 10 juta minimal pertama kali buka, setelah udah jadi ambil aja dananya smile
26 Mar, 2007 07:43

Comments