BUMI - batu bara yang lagi panas2nya

@ Paidjo…kebetulan saya baca postingan Gabriel168 ttg BUMI vs ITMG…dan saya setuju dengan dia…cuma sekarang orangnya menghilang…kena hantam badai BRPT smile) Nangis2 dia BRPTnya nyungsep2 dah …… dulu beli di 2800-2900 yah Gab…. Liat tuh saham2 kebon CPOku larinya kencenggg SGRO vs UNSP mantap …. Bumi banyak ritel ecek2nya bozzz makanya di goyang ke bawah dulu biar rontok semua jantung2 trader kacang bawang .. sell by panic… baru diangkat lagi … Laen cerita ITMG nih saham di pegang asing … trader2 kacang bawang mo masuk katanya kemahalan… mo ditarik kebawahpun susah … wong ritel pegang cuman dikit… ini analisa dari warung kopi sebelah bung Bill …..
Multi Quote Quote
@ ALL….Nah tahu kan bedanya saham busuk sama saham prospektif?masih mau mimpi ke 10.000???
Multi Quote Quote
bugn bill kalau bicara harga gak ada yg bisa pastikan, bisa 5000 jg bisa 10rb dimarket semua bisa terjadi kalau mau fair sertakan detil harga per jam n hari baru bisa yakinkan bahwa BUMI memang busuk maklum i dah pernah ngerasain wanginya
Multi Quote Quote
Saham busuk????Kok bisa???
Multi Quote Quote
@ Paidjo….sudah tahu dengar rumor bagus ttg ITMG dari warung kopi sebelah….tapi masih aja koleksi BUMI dan tidak beli ITMG…bukankah itu orang bego? smile) Jadi ingat ada postingan "Hanya orang bego yang beli ITMG di harga IPO"
Multi Quote Quote
bung bill, bukakan dong portofolio ente biar keliatan pintar dan gak asal ngomong berani terima tantangan? hehehe
Multi Quote Quote
Bumi eyes 50 percent stake in coal project The nation''s biggest coal producer, PT Bumi Resources, is eyeing a 50 percent stake in the country''s first coal liquefaction project, which will involve a total investment of US$1.3 billion, an official says. Nenny Sri Utami, the head of research and energy development agency at the energy and mineral resources ministry, told The Jakarta Post on Tuesday that Bumi had sent a letter to her office, confirming its interest in obtaining half the project''s shares. "The letter states its interests in developing the project''s next phase, which is a commercial one," Nenny said. The on-going phase of the project, which the government calls semi-commercial, is run by a consortium made up of local coal producers, including Bumi. The term semi-commercial may have to do with the fact a portion the fund to develop the project came also from a grant from the Japan Bank International Cooperation (JBIC). The consortium has been conducting a feasibility study since August, and is expected to complete it soon. The project, which will have a total capacity of 13,500 barrels per day, is scheduled to start the construction in 2009 and production in 2013, the government said. The project would be followed with a commercial plant with a double-capacity. This commercial project is estimated to need an additional investment of $800 million. Based on the government''s plans around the coal liquefaction project, the plant will be built in the Arutmin mining concession in Satui, South Kalimantan. Arutmin is a subsidiary of Bumi. Bumi senior vice president Kaz Tanaka, also the chairman of the project consortium, said the company had not decided whether it wanted to involve the development of the commercial project, saying, "it was still premature and no decision had been made". Liquid coal is much cheaper than the crude oil but the product is the investment required to produce it is high. The price of the coal liquid is estimated to be at $35 per barrel, compared to crude oil, whose price many analysts believe to reach $100 per barrel in the next few years. Coal liquefaction is one of the alternative sources of energy that will be promoted by the government as part of efforts to decrease the country''s dependency on oil. Under the government''s latest energy policy, coal liquefaction should account for 2 percent of the national energy mix by 2025. In order to meet the 2 percent target, Indonesia will need to develop coal liquefaction plants with a combined output of 189,000 barrels per day by 2025. Source The Jakarta Post, Jakarta
Multi Quote Quote
Saham busuk????Kok bisa??? LIAT SINYAL MARABOZU CANDLESTICK (MACD) ITMG 16/01/08 JAM 9:36-9:42 MACD:-173.42 Rp 21.300,- (STRONG BUY) ITMG 17/01/08 JAM 2:43-2:49 MACD:+409.67 Rp 24.200,- (STRONG SELL) SEDANGKAN DI BUMI SINYAL BUY TERLIHAT DI TGL 16/01/08 JAM 10:13-10:19 MACD:-146.13 Rp 5.550,- SAMPAI DENGAN PENUTUPAN SINYAL MARABOZU MASIH MELEMAH. MAAF ITU ANALISA SAYA, BUMI MSH PEGANG, ITMG BERHASIL GAIN YG LUMAYAN… SEORANG TRADER HRS MAMPU MEMANFAATKAN SITUASI, BUKAN FANATISME THD SLH SATU SAHAM YH BERLEBIHAN, BISA2 NGGAK MAKAN BESOK….
Multi Quote Quote
Aneh memang, pada 17 januari muncul conditional approval untuk take over dari government di oz. Selain itu muncul hasil feasibility study - outstanding zinc-lead project. Pasar dihebohkan issue penjualan saham dari shareholder yang kena kasus di states, entah benar entah tidak. Mungkin pasar bingung sendiri, masih takut takut, ya nanti kita lihat aja tgl 23 & 29 Januari apa yang akan terjadi.
Multi Quote Quote
ada yang tahu nda siapa sih yang mau jualan? berapa banyak? atau cuma issue saja, akibatnya pada takut ikut jual? anehnya issue jualan tapi kok volume hari ini kecil ya , bingung nih, nda tahu cari informasi dimana, masalahnya ini informasi insider sih, retail begini mana tahu :p
Multi Quote Quote
Sign up or Sign in to create a reply.

Recent Updates


Loading...