BUMI - batu bara yang lagi panas2nya

despite global problem, credit crunch :cry: , coal masih berjaya [-o< \r\ncpo turun, metal turun, oil turun, tinggal coal terus naik\r\n5850-6150 shortly entah kapan hehe :p\r\nbangku2 udah dimakan habis ni huehe, jadi dah boleh naik dung?\r\n\r\nSouth China hit by power crunch due to coal shortages: report\r\nBEIJING (AFP) — Southern China has been hit by the worst energy crunch in five years, with large parts of the area''s power-generating capacity left idle due to a coal shortage, state press reported Wednesday.\r\n\r\nGuangdong province, a main industrial hub, has been affected, as have Hainan island, a well-known tourist destination, and southwest China''s Yunnan, Guizhou, Guangxi and Sichuan provinces, China Daily and other reports said.\r\n\r\nThe shortage was caused by a variety of factors including the closing of many small coal mines, the paper said, citing Xiao Peng, deputy general manager of network operator China Southern Power Grid.\r\n\r\nAsia''s second largest economy relies on coal for over 70 percent of its electricity needs.\r\n\r\nCoal shortages in southwest China have caused "the biggest capacity shutdown since the China Southern Power Grid Corporation was founded," Caijing magazine quoted Xiao as saying.\r\n\r\nThe China Southern Power Grid Corporation was established in 2002, according to the company''s website.\r\n\r\nSichuan stockpiles had fallen to 813,000 tonnes, and officials are concerned that they would dip below the critical point of 700,000 tonnes before China''s most important holiday, the Spring Festival, the Huaxi Metropolitan News said.\r\n\r\nSichuan''s biggest hydropower plants are also running below full-load capacity due low water levels, and bad weather that damaged the province''s power distribution network, the newspaper said.\r\n\r\nThe shortfall in the south was also being blamed on a shortage of labour as many coal miners have left for home early ahead of the holiday, which falls in early February this year, according to the China Daily.\r\n\r\nThe Southern Power Grid will have to meet the energy shortfalls by buying expensive electricity from Hong Kong and the Three Gorges project, Xiao said.\r\n\r\nHowever, the situation may ease with a decrease in demand as a downturn in the US economy and China''s industrial restructuring might slow down the national economy later this year, the paper said in separate report.\r\n\r\n"The second quarter of this year should be a turning point," said Zhou Xi''an, an official with the National Energy Leading Group, a ranking government agency. "From then on, growth will be downward or stable," he said.\r\n\r\nsource: AFP 16 January 2008
Multi Quote Quote
@ ALL…..sudahlah kalian sadar!! saya sudah ingatkan jauh jauh hari bahwa: "LUPAKAN SAHAM INI"….pindahkan portfolio ke lapis 2 dan 3 dahulu. BUMI Crash di tahun ini…..masih saja mimpi ke 10.000!!!!!!!!!!! :shameonyou: :shameonyou: ahhh ngemeng lahh…kan ente makan di 6500?? udah cut loss belom?? :rofl: :rofl: …tapi gak mungkin lahh..anda cuma pengamat kok..posting juga cuma pas BUMI turun..gak punya BUMI dan gak punya apa2…. :rofl: :rofl: … Casio aja yang berani short beneran ribuan lot santai boss…gak koar2… santai lah…yang disini mah kayak Geram, bernanke udah lama di market boss..mungkin udah pernah ngerasain beli PGAS di 10400…besoknya AR bawah 7400 pas Januari taon lalu…klo BUMI cuma turun 10 ampe 25%…kacang kacang boss orang Manado bilang… smile So..kalemm lahhh..gak usah aya aya waeeee…. smile :peace:
Multi Quote Quote
Yah sebaiknya jgn bawa emosi dlm trading , kalo senang teriak saja buy … kalo ngga senang kan bisa bilang mari kita short ! Tetapi kalo sudah semua orang dimaki - maki jd ingat siapa ya ?
Multi Quote Quote
@ ALL…..sudahlah kalian sadar!! saya sudah ingatkan jauh jauh hari bahwa: "LUPAKAN SAHAM INI"….pindahkan portfolio ke lapis 2 dan 3 dahulu. BUMI Crash di tahun ini…..masih saja mimpi ke 10.000!!!!!!!!!!! :shameonyou: :shameonyou: Huehehehee…..makin lucu aja bang !!!!…….di monitor anda yg tampil cuma BUMI aja ya ?? See…..TLKM -5%, INCO -7%, ANTM -10%, ASII, PGAS,PTBA….. terus apa lg? suruh switching ke 2nd liner ? BRPT -8%, DEWA 8%, BTEL 10%, ELTY 8%, dll kalo market lagi crash gini nyebut saham apapun juga jeblok….kalem aja bang gak usah over kaya gitu :hug: Geram..udah ahhhh..gak perlu di tanggepin…jadi kayak orang O''on nich..hehe….kayaknya si Gates itu still in college..cuma observer lah.. smile sorry…klo yang pegang BUMI..pasti super sensitif dehh.. smile .. Take it easy …just let it flow…Boys…Badai Pasti Berlalu….peace… :peace:
Multi Quote Quote
Yah sebaiknya jgn bawa emosi dlm trading , kalo senang teriak saja buy … kalo ngga senang kan bisa bilang mari kita short ! Tetapi kalo sudah semua orang dimaki - maki jd ingat siapa ya ? siapa??? :-?
Multi Quote Quote
jackychan? lama ya nda kelihatan lagi dia
Multi Quote Quote
gimana prospek bumi besok?
Multi Quote Quote
jackychan? lama ya nda kelihatan lagi dia masa sih…itu mah sohib ane ama nokiasam..yang suka ledekin vincentius… smile) ..suka kasih gambar2 okay tuh di thread ENRG.. smile ..bukan blackjack lahh…ini mah terlalu childest banget…btw, cyhss…why u do u thing Gates is black jack?? :-?
Multi Quote Quote
hehe terseret efek global smile tergantung nanti malam seperti apa ya. 1. JPMorgan increases 2%, writeoff cuma 1B dibanding Citi 10B 2. Inflation/CPI? Housing? dkk? blm muncul 3. Amazon naik 2% bond ambruk di pembukaan, smile
Multi Quote Quote
wah….bener juga…clone-nya blackjackychan
Multi Quote Quote
Sign up or Sign in to create a reply.

Recent Updates


Loading...