Buy Gold Sector Now!!!

talkshow financial sense sabtu ini membahas tentang emas … lumayan interesting argumentnya.
Multi Quote Quote
Kalau pendapat saya, emas akan koreksi teknikal 2 minggu kedepan untuk kemudian rebounce strongly akhir January ke 975. Basisnya ? Oil and Gold bergerak dan berkorelasi erat. Saya sudah perhatikan chartnya selama setahun ini, apalagi 6 bulan terakhir ini korelasinya erat sekali. Walaupun up/down valuenya tidak selalu sama percentasenya, tapi selalu arahnya sama. Dan Oil selalu menjadi leading movenya. Oil sudah terkoreksi pelan2 seminggu ini dari 99/100 ke 92 dan tampaknya akan turun lagi ke kisaran 85-88. Jadi kemungkinan lumayan besar gold juga akan koreksi ke 850 bisa mungkin 840. Hanya sayangnya yg beli pakai rupiah jangan berharap turun dengan persentase sama karena rupiah juga akan melemah. Mengenai logam mulia antam, jangan berharap bisa beli disana, karena mereka sudah ngga ada barang buat jual ke publik sejak November lalu. Mungkin sudah di borong orang2 berkoneksi dalam. CIC Pinangsia boleh dicoba. Telp.6266656 hunting.
Multi Quote Quote
Kalau pendapat saya, emas akan koreksi teknikal 2 minggu kedepan untuk kemudian rebounce strongly akhir January ke 975. Basisnya ? Oil and Gold bergerak dan berkorelasi erat. Saya sudah perhatikan chartnya selama setahun ini, apalagi 6 bulan terakhir ini korelasinya erat sekali. Walaupun up/down valuenya tidak selalu sama percentasenya, tapi selalu arahnya sama. Dan Oil selalu menjadi leading movenya. Oil sudah terkoreksi pelan2 seminggu ini dari 99/100 ke 92 dan tampaknya akan turun lagi ke kisaran 85-88. Jadi kemungkinan lumayan besar gold juga akan koreksi ke 850 bisa mungkin 840. Hanya sayangnya yg beli pakai rupiah jangan berharap turun dengan persentase sama karena rupiah juga akan melemah. Mengenai logam mulia antam, jangan berharap bisa beli disana, karena mereka sudah ngga ada barang buat jual ke publik sejak November lalu. Mungkin sudah di borong orang2 berkoneksi dalam. CIC Pinangsia boleh dicoba. Telp.6266656 hunting. Saya justru kuatir "bahaya kuning" sejak Shanghai Futures Exchange bermain juga di mas. Mungkin kita perlu ingat harga baja tidak terkendali karena konsumsi Cina. Ada yang pernah mengamatti harga mas menjelang imlek tahun-tahun sebelumnya? Orang cina katanya suka beli mas ya!
Multi Quote Quote
Detik ini emas berada di $ :siul: 900.40/oz :siul: :applause:
Multi Quote Quote
Jadi berani beli emas di toko emas nih? Walau harganya Rp 260++ ribu Gile di Toko Emas sekarang 270 ribu coy! Jadi nyesel keinget dulu beli Rp 240 ribu dijual cuma Rp 244 ribu. Padahal Rp 260 ribu kemarin gue berani kejar ambil aja sekarang udah jadi duit
Multi Quote Quote
Jadi antam di-hold aja niy… :-?
Multi Quote Quote
Jadi antam di-hold aja niy… :-? Nikel kayaknya udah turun di 50% dari peaknya deh.
Multi Quote Quote
ANTM suruh nambangin Emas aja deh. Nambangin Nickel kayaknya nggak ada untungnya
Multi Quote Quote
haha … siapa bilang nambangin nikel ngak untung … di level di bawah 10/lb aja untung kok … smile cuma memang antm lagi cari tambang emas baru buat genjot produksi emasnya …
Multi Quote Quote
Ini Gold gila juga yah, kayanya semua logic sudah ngga ada. Gold/Oil decoupled, normal technical chart pattern sudah ngga diikutin, maunya jalan terbang sendiri Buat nambah2 senyum bagi para gold bugs: This bit of humor has been circulating around Wall Street the past few days: Investment Dealers are excited to announce the newest structured finance product - Constant Obligation Leveraged Originated Structured Oscillating Money Bridged Asset Guarantees, or COLOSTOMY BAGS. Designed to accommodate the most sophisticated investment strategies, Colostomy Bags contain the equity tranches of Structured High Interest Taxable Derivatives, or SHIT, and are leveraged an infinite amount of times through the innovative use of derivatives. "Its an actively managed, unlimited liability, open ended investment with no maturity date, which pays LIBOR plus 5,000 and has no correlation to traditional investments" said a spokesman for the Investment Dealer who engineered the product. "It''s based on a CDO structure, but it''s designed to default BEFORE the first coupon payment, which you''ll agree has no correlation with stodgy traditional investments and is a perfect fit for portable alpha scams, er, strategies." Following the default, each month more leverage is added to the structure to pay for the coupon and the Dealer''s fees which are set at 80%. "We feel the fees are reasonable, given the adrenaline rush you''ll get each month attempting to mark these." The Colostomy Bags carry a AAAA rating, based on the rating agencies opinion that they are even safer than Treasuries. "You can''t use traditional credit analysis to value these babies, no sir-ree" said a spokesman for a rating agency. "Just like Icelandic Banks, we give them the highest rating because you just know that the Fed will bail out all the hedgies who buy these things..remember like Long Term Capital? And the best part is, the beauty of this structure is that the loss given default is NEGATIVE, so by extension we feel that the CDS will trade through Treasuries." Inhaling deeply on a fatty, he continued "We''ve been tinkering with our model, which served us well for Enron and the Telecoms in ‘'02, and our stress testing shows that the probability of loss in the senior tranche is close to zero." The model, constructed of a wishing well, Joseph Jett’'s trading blotter, and drawings of Unicorns then collapsed in a heap. "Well, back to the drawing board!" he cackled. A real money investor, huddled on the windowsill outside his office, said he remained optimistic about holding the Colostomy Bags but was a bit concerned with the 95% decline in value on the first day they traded. "We''ve taken a bit of a haircut on these but I''m waiting to see the first servicer report, which should arrive in a few months. At first I was annoyed that the dealer who sold them to me refused to make a market in them, but that makes my job easier since I''m not tempted to sell." We located a hedge fund manager at a due diligence meeting in the VIP room at Score''s. He said he was skeptical of the structure at first but was dared into buying it by a fixed income salesman. "He said to me, ‘'what’'s wrong with you, its quadruple A rated, just buy it, what are you a pussy?'' He also said it was going into ‘'an index’', although he didn''t say which one, but I felt that I had to buy it. And that was good enough for me, bro''." I have no idea who is the author, but its certainly making the rounds!
Multi Quote Quote
Sign up or Sign in to create a reply.

Recent Updates


Loading...