Buy Gold Sector Now!!!

hmmm….dalam juga turunnya… kalau gagal multiple closes diatas MA50 (312 area) rasanya peluang turun lagi masih besar. Kalau mau Buy yang aman sih didekat MA200 (224 area). Just my view smile
Multi Quote Quote
Saya cenderung masuk di di 280, stop loss di 260-270 (rugi 10% nggak apa-apa). Kalau breakup 340 tambah lagi. Soalnya kalau dari sudut fundamental, banyak saham2 emas/perak yang bagus. Di samping itu, kwartal 4 biasanya harga emas cenderung naik. Hanya tahun ini agak terlambat.
Multi Quote Quote
bung is mau nany dong? kalo di xau boleh masuk di harga brp? masih newbie nih.. mohon pencerahannya..
Multi Quote Quote
Antara XAU dan HUI sering nya paralel. Untuk saya index XAU atau HUI hanya sebagai indikator. Biasanya saya masuk di stock nya seperti Newmont, Anglo Ashanti atau junior exploration yang nanti kita bisa bahas. Kalau sektor nya bullish maka saham-sahamnya juga ikut bullish. Kalau saham nya bullish tetapi sektornya tidak bullish, ada divergen. Hal ini tidak saya sukai karena ada resiko yang cukup besar untuk ke-jeblos. Seperti ABX (Barrick) sering bullish nggak puguh, bullish pada saat yang lain bearish. Lagi punya fundamental tidak menunjang. Yang ada bahwa Barrick sekarang sudah menjadi penghasil emas yang besar. (Kemungkinan Barrick melakukan buy back atau pembandaran).
Multi Quote Quote
bung is, gimana cara kita beli saham sperti newmont? musti buka acountnya dimana? sekuritas di indonesia ada yg bisa? saya tanya ke marylinch, jpmorgan, gak bisa.. kalo pake website, ngeri.. takut duit dibawa kabur mohon pencerahan.. XAU di 591 boleh buy? tq
Multi Quote Quote
Banyak rekan2 di KSC yang punya account di Scottrade, Ameritrade, Optionxpress. Memang bukan sekuritas lokal.
Multi Quote Quote
aku pikir gold belum akan trending lagi seperti jaman dari 400 - ke 740. tapi akan bolak balik dari 540 - 640 an. bukan tidak mungkin 540 nya akan break sebentar lagi. kalau dilihat chartnya sekarang akan turun lagi nih. gak tahu lagi kalo salah.
Multi Quote Quote
kok tembus 600 lagi … ? festive season coming… ?
Multi Quote Quote
Gold jumps to seven-week high on economic fears By Pratima Desai LONDON, Nov 1 (Reuters) - Gold jumped to a new seven-week high above $612 an ounce on Wednesday as nervous investors eyeing the weaker dollar and the deteriorating state of the U.S. economy piled into the safe-haven asset, analysts said. Spot gold <XAU> was quoted at $611.30/612.30 by 1150 GMT, compared with $605.60/606.60 late in New York on Tuesday and an earlier session peak of $612.25, the highest since September 8. Investors sometimes buy gold as protection against economic trouble and sometimes as an inflation hedge. For much of this year gold has risen or fallen with oil prices and worries about rising price pressures. But the relationship with oil has weakened in recent days. "It is evidence that the stronger driver for the gold price is the strength of the dollar," John Meyer, analyst at Numis Securities, said. Investors have been buying gold since last Friday when the dollar slid to one-month lows against the euro and yen on fears that the U.S. economy might be slowing at a faster pace than markets had been expecting. Negative news on the U.S. economy includes third quarter annualised gross domestic product growth of 1.6 percent from 2.6 percent in the second quarter, released last Friday. That was followed by news on Tuesday of a sharp fall in U.S. Midwest business activity in October. Tha National Association of Purchasing Management-Chicago said its business barometer fell to 53.5 in October from 62.1 in September. Economists had forecast the index at 58.0. ON THE AGENDA Wednesday''s agenda includes the influential manufacturing survey from the U.S. Institute for Supply Management. Expectations are that the ISM index for October will rise a little to 53.0 from 52.9 in September. Other U.S. data due for release include construction spending and mortgage applications. "If the November 1 economic release … proves to be generally as weak as the data in last week have been, the dollar may decline further and propel gold higher," HSBC said in a research note. "Oil prices are the other significant influence on the gold market … Further price weakness in oil may sap the vigour from a dollar-inspired gold rally." Data on U.S. crude oil stockpiles later on Wednesday are expected to show a rise and might hit oil prices, already struggling to hold above $58 a barrel, and drag gold down. But a positive factor, analysts say, is that the market is moving into one of the strongest periods of retail buying with the Christmas season less than two months away. In other precious metals, silver <XAG> hit $12.40 an ounce, the highest since September 8. It was last at $12.36/42, above the $12.24/12.31 seen late in New York on Tuesday. Platinum <XPT> was higher at $1,085/1,089 an ounce from $1,078/1,083 late in New York and palladium <XPD> was firm at $321/326 an ounce from $320/324. ((Reporting by Pratima Desai; Editing by Bernard Halloran; pratima.desai@reuters.com; Reuters Messaging: pratima.desai.reuters.com@reuters.net; +44 20 7542 5113)) Keywords: MARKETS PRECIOUS EUROPE
Multi Quote Quote
Mbak Asti, Tertarik dengan Ultra Profund. Ini agak aggressive. Misalnya Ultra profund Precious Metal, kenaikan emas 1% membuat PMPIX naik 2%. Juga Ultra-Short Russell. Turunnya Russell index (small cap) 1% membuat kenaikan 2% Ultra-Profund ini. Dibandingkan dengan option, ultra-fund tidak ada expiry date nya.
Multi Quote Quote
Sign up or Sign in to create a reply.

Recent Updates


Loading...