Investasi SIlver Bars (Perak Batangan)

all ada yang tau info?? aku minat nih? cuman ak keliling diweb amrik kok pada ga mau kirim ke indo ya?? ada pencerahan ga? minat nih Invest di perak!…
Multi Quote Quote
Silver bars di Grosir toko emas, banyak yang jual. Tapi kelemahannya sering jadi hitam, meskipun disimpan di SDB. Makanya jadi malas nyimpan, karena harus sering dibersihkan dengan sunlight/ jeruk nipis, itu juga kadang-kadang tidak bersih total.
Multi Quote Quote
ini yang .999 Fine Silver Bars… susah banget masuk indonya.. Seperti Credit Suise,PAN american silver,Perthmint silver bar.. :rofl:
Multi Quote Quote
Silver Slumps on Higher Margins\r\n\r\nSilver futures dropped, heading for the biggest three-day fall since March 2008, as an increase in margin requirements on the Comex in New York drove investors away. Gold also fell after a report that Soros Fund Management LLC may have cut holdings.\r\n\r\nSilver for July delivery slumped as much as 5 percent to $40.465 per ounce, after losing 7.6 percent yesterday and 5.2 percent on May 2. The metal was at $41.175 at 2:01 p.m. in Singapore, taking losses over the three days to 16 percent. Immediate-delivery gold fell 0.2 percent to $1,533.28 an ounce, also lower for a third session.\r\n\r\nCME Group Ltd., Comex’s owner, said this week that the minimum amount of cash that must be deposited when borrowing from brokers to trade silver futures will rise to $16,200 per contract at the close of business yesterday, from $14,513. A year ago, the margin was $4,250.\r\n\r\n“Silver is often the lead indicator for changes in trends, or at least for corrections,” David Wilson, an analyst at Societe Generale SA, wrote in a note. After futures rallied to a record $50.35 an ounce in January 1980, prices dropped 78 percent in four months.
Multi Quote Quote
Raising the margin requirement – or downpayment – on silver contracts helped cool speculation in the metal this week.
Multi Quote Quote
Is Soros Right to Get Out of Silver? Major players, including George Soros, are reportedly pulling back from gold and silver has recorded yet another collapse. Silver has been volatile over the past two weeks, flirting with $50 an ounce before collapsing and rebounding. The metal lost 20 percent in three days after booking a record high on Thursday as investors took profits. The Chicago Mercantile Exchange also hiked silver futures margins twice more as it attempts to control volatility in the metal, pricing some smaller traders out of the market. Since April 25 the exchange''s margin requirements have increased from $8,700 per contract to $14,000, rising to $16,000 on Monday May 9. "The margin issue has played a key role in this, it''s really driven a lot of the shorter-term long positions out of silver, which compared to gold were a bit overboard anyway," Kendall said. Silver is also used as an inflation hedge, but its rise has been underpinned by industrial demand and by investors looking to benefit from its strong performance. With the growth in exchange-traded funds and speculative interest in the metal, investment as a component of silver purchasing grew from 5 to 17 percent from 2008 to 2010, according to research from RBC Capital Markets. "Silver was an accident waiting to happen," VTB''s Kryuchenkov said. The correction was logical, given the extent of the overshoot on the metal''s pricing. Silver''s fall below $40 wiped out a month of solid gains." Analysts told CNBC that there is now strong support at around $36. Earlier on Thursday, leading commodity investor Jim Rogers told CNBC that silver''s rise was unsustainable and that a pull-back could be good for the market. Credit Suisse''s Kendall agreed, saying that the correction is likely to continue. "I wouldn''t be calling the bottom just yet," he said.
Multi Quote Quote
Harga Perak Jatuh 10%, Emas Ikut Merosot 3% York/London - Harga perak jatuh lebih dari 10%, yang merupakan penurunan terbesar dalam sejarah. Anjloknya harga perak itu langsung memicu penurunan harga emas hingga 3%. Kejatuhan harga perak dan emas itu terjadi dalam serangkaian kepanikan perdagangan menyusul jatuhnya harga komoditas. Pada perdagangan Kamis (5/5/2011), harga perak di pasar spot merosot lebih dari 11% menjadi US$ 34,58 per ounce. Harga perak tercatat sudah merosot hingga 30% dalam sepanjang pekan ini. Kejatuhan harga perak itu langsung diikuti oleh merosotnya harga emas sebesar 3,2% menjadi US$ 1.4671,69 per ounce, yang merupakan terendah sejak medio April. Emas berjangka COMEX juga turun 33,90 dolar menjadi US$ 1.481,40 per ounce. Para spekulator di pasar berjangka perak dipaksa untuk melikuidasi posisiya setelah CME Group menaikkan marjin hingga 5 kali lipat kurang dari 2 pekan, yang berarti kenaikan biaya perdagangan hingga 84%. Hal itulah yang menyebabkan terjadinya aksi jual besar. "Ini akan menjadi periode yang panjang sebelum perak bisa menemukan dasarnya untuk kemudian naik lagi," ujar Dennis Gartman, publisher dari Gartmen Letter seperti dikutip dari Reuters, Jumat (6/5/2011). "Ketika Anda memiliki kerusakan semacam ini, maka butuh beberapa pekan atau bahkan beberapa bulan agar bisa membawa orang-orang keluar dan juga untuk membangun kembali keyakinan. Ini bukan akhir dari siklus komoditas, bukan pula penutupan," imbuh Gartman. Harga emas dan perak juga merosot menyusul penguatan dolar AS. Seperti diketahui, euro langsung merosot setelah Bank Sentral Eropa memutuskan untuk mempertahankan suku bunganya di level 1,25%. Euro diperdagangkan di level US$ 1,4614 dolar, dibandingkan sebelumnya di level 1,4854 dolar. Namun dolar AS melemah atas yen ke posisi 80,12 yen, dibandingkan sebelumnya di level 80,51 yen. Menguatnya dolar AS juga telah menyebabkan merosotnya harga minyak mentah dunia. Pada perdagangan Kamis (5/5/2011), minyak West Texas Intermediate light sweet pengiriman Juni merosot hingga 9,44 dolar atau 8,6% menjadi US$ 99,80 per barel. Ini adalah penurunan terbesar kedua dalam sejarah. Minyak Brent pengiriman Juni juga merosot hingga 10,39 dolar menjadi US$ 110,80 per barel. Harga bahkan sempat menyentuh US$ 109,02 per barel. "Aksi jual baru-baru ini bukan spesifik komoditas. Ini adalah pengurangan risiko di seluruh pasar sehubungan dengan berita ekonomi AS seperti PMI dan klaim awal pengangguran. Ini hanya proses penurunan secara temporer, bukan akhir dari siklus kenaikan," ujar Hakan Kaya, manajer portofolio dari Neuberger Berman. Seperti diketahui, data terbaru menunjukkan proses pemulihan ekonomi AS masih berjalan alot. Klaim baru untuk keuntungan asuransi pengangguran AS mencapai 474.000 pada pekan yang berakhir pada 30 April, yang menunjukkan kenaikan hingga 10% dibandingkan pekan sebelumnya.
Multi Quote Quote
How silver lost its lining \r\n\r\nSYDNEY (MarketWatch) — Analysts offered a wide variety of reasons for Thursday''s plunge in commodities, but some agreed the main force behind the drop might simply be a matter of stampeding speculators.\r\n\r\n"It all began with silver, which started falling sharply late last week when CME Group increased margin requirements on trades," said BMO Financial Group Chief Economist Sherry Cooper, in a note Thursday.\r\n\r\nIndeed, the CME''s repeated hikes to the silver-margin requirements sent the metal, which as of April 29 had risen nearly 60% for the year, tumbling, with benchmark silver futures losing more than 25% since then.\r\n\r\nBut a variety of other news, including a Wall Street Journal report that billionaire financier George Soros was selling off his holdings, helped the losses snowball, and on Thursday, silver fell 8% on the Comex division of the New York Mercantile Exchange, its largest one-day percentage drop since Dec. 1, 2008.\r\n\r\nThis touched off massive selling across the commodities complex.\r\n\r\n"Silver really just burnt off in a big way and that fed through to other commodities," said Michael Turner, strategist at RBC Capital Markets.\r\n\r\nOil was especially hard hit by Thursday''s follow-on crash, dropping as low as $99.35 during the North American session, its heaviest drop in percentage terms since April 2009. Crude futures continued to decline on Friday and were recently off over 4%.\r\n\r\nTurner says that the dollar''s rise after the European Central Bank failed to signal further near-term interest-rate hikes early Thursday helped turn silver''s drop into a stampede out of almost all commodities.\r\n\r\nI think the whole world has been short dollars for a couple of years now and long everything else, then once silver started to crash it was time to get out of everything else," he said.\r\n\r\nIndependent oil trader and author Dan Dicker agreed, saying crude''s reaction to the drop was "great proof of just how much speculative money there was in the oil market."\r\n\r\nNoting that much of the drop included a large volume of margin selling, he added that the fall also showed "just how much stupid money there is in the oil game."\r\n\r\nBut despite the speculative nature of the drop, analysts at Lloyds Bank said Friday that some economic fundamentals actually point to even lower prices for some commodities.\r\n\r\n"Many of them have looked frothy for a while and have perhaps accelerated beyond the pace justified by the global recovery," they said in a research note.\r\n\r\nBut they also added that "some perspective is required," citing the fact that the Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, which tracks global commodities prices, is "actually marginally below the levels of five years ago, so it''s hard to argue that commodity prices are headed for a massive decline given that global is above the levels of five years ago."\r\n\r\nSarah Turner is MarketWatch''s bureau chief in Sydney. Michael Kitchen is Asia editor for MarketWatch and is based in Los Angeles.
Multi Quote Quote
Harga perak mengalami penurunan terbesar dalam sejarah yaitu mencapai 10%. Kemarin harga perak di pasar spot merosot lebih dari 11% menjadi US$ 34,58 per ounce. Harga perak tercatat sudah merosot hingga 30% dalam sepanjang pekan ini.
Multi Quote Quote
Saya jg minat nih. Kira2 klo mau beli yg ada sertifikat dr antam gmn ya? trs bs ga ya kita ga usah bawa fisiknya,mirip2 kaya beli saham gitu fisiknya kita titipin trs klo mau jual tinggal jual sertifikatnya aja?
Multi Quote Quote
Sign up or Sign in to create a reply.

Recent Updates


Loading...