BEDA INVESTASI DAN SPEKULASI

SPEKULASI = MAU KE TOILET AJA SUSAH , MAU NYA DITEMANI MULU AMA MONITOR PADAHAL KHAN MONITOR BUKAN ISTRINYA.KATANYA SIH ASYIK AJA LIAT RUNNING TRADE… INVESTOR = NGAA K PERNAH LIAT MONITOR…….ADA DIMANA ORG NYA GUA JUGA NGAK TAU SABAN HARI ENJOY LIFE.ASAL JANGAN LUPA ANAK ISTRI YEEE
Multi Quote Quote
:rofl: Bagaimana dengan yang sering liat monitor, tapi saban hari tetap enjoy? Jiwa spekulasi , kelakuan investor… speculator ya smile)
Multi Quote Quote
Yang sering liat monitor bukan speculator nor investor but investspecmonitor…. smile) smile) smile)
Multi Quote Quote
ga ada bedanya sama2 mau cari capital gain aja
Multi Quote Quote
speculator lebih cepat kena serangan jantung dibanding investor smile
Multi Quote Quote
tapi speculator lebih sehat dibandingkan investor karena speculator aliran darahnya lebih lancar
Multi Quote Quote
Just share temen2 KSC : Dua-duanya sehat… kalau g, kadang jadi speculator, kadang investor… tergantung market.. tapi untuk saat ini mendingan spekulator (trader) lebih cepat swingnya, tetapi g nga pernah CL(entah benar/salah). Jadi kalo pas beli mis : turun ya biarin aja mau berapa taun juga (Investot), tapi kalo ada pas naik ya jual-mis : setengahnya.(specultor) Tapi yang pasti bursa tanpa speculator bagai kuburan - sepi, tapi tanpa investor juga bursa bisa ancur lebih dalem kaya kejadian dari 2800 ke 1100.. Jadi tegantung kita lah mau pilih yang mana. Go Go Inverstor n Speculator… Berharap all KSC semua menjadi orang yang makmur di kemudian hari.. :peace:
Multi Quote Quote
Start from the Beginning – By: Bill Kraft Over the past several months the markets have shown extraordinary volatility and we have been witnessing a serious bear market. During that time I have spoken to many traders and investors who have accumulated large losses. More recently, quite a few have said that they have just sold their positions for significant losses. I am regularly asked whether I think we have hit the bottom. Each of those facts, the accumulation of large losses, the closing of positions after a big drop, and the quest for opinions of whether a bottom has been reached signal underscore some problems common to many unsuccessful traders. Accumulating large losses is generally evidence of a buy and hold philosophy and fails to honor the concept of cutting losses. Instead, it illustrates an all too common issue of letting losses run. As many regular readers know, I have long advocated an exit strategy be in place before a position is entered. It can be a variety of things, but it needs to be there or the large losses will inevitably accumulate. Selling positions only after losses have become too painful rather than as a consequence of a pre-determined exit strategy is another characteristic of a high number of retail investors. Many traders lose and, sadly, but interestingly it is because they tend to buy near the tops and sell near the bottoms. The fact that so many of the folks to whom I have spoken are now liquidating positions may, indeed, be a signal that we are nearing a bottom. We are getting to the point where there are fewer and fewer sellers left. Of course, neither I nor anyone else can say whether we have a final bottom or not and I personally believe it is a futile exercise to try to predict that or almost anything else. A big sell-off on high volume is often a tip that we may be seeing a bottom, but like anything else in the markets, it does not tell us with certainty. While we may predict that an index or a sector or a stock is going to move in a certain direction, we must always keep in mind that doesn''t necessarily make it so. We must understand and accept that our prediction may be wrong and ready to pull the plug as soon as the error is demonstrated. I titled this article "Start from the Beginning" and, for me, the beginning of a directional play is the determination of what the market is currently doing. In general, roughly 80% of the stocks in an index are moving in the direction of the market (otherwise, the market probably would not be moving in that direction). Why play against that direction? Would we rather choose something that has an 80% chance of success or only a 20% chance of success. If we see there is a downtrend, it just makes sense to make bearish plays or stand aside. If the market is trending up, the reverse is true. In general, we make profits when we can enter and follow a trend so why not do just that as we start from the beginning? Merry Christmas to those who celebrate Christmas and to those who don''t may whatever your holiday is be filled with joy for you and your family. Good Trading! Bill Kraft
Multi Quote Quote
saat ini mendingan spekulator (trader) lebih cepat swingnya, tetapi g nga pernah CL(entah benar/salah). Jadi kalo pas beli mis : turun ya biarin aja mau berapa taun juga (Investot), tapi kalo ada pas naik ya jual-mis : setengahnya.(specultor) :peace: Intinya sih jadi speculator waktu posisi beli, dan market bearish Jadi investor kalau market bullish saja. Hati hati bung prince kalau beli lalu turun lalu ditinggal / didiemin saja, ngga mau cutloss tanpa peduli dengan situasi terkini. Ini mah = investor kepepet smile) . Jangan marah bro, dulu awal maen saham, saya juga begitu. "Tinggal ajaa… nanti juga naik lagi". Ternyata oh ternyata… NGGAK SEMUA SAHAM BEGITU. Ngga usah gengsi sama CL. It is one tools of survival. Kalau niatnya mau menjadikan pasar saham / keuangan sebagai pekerjaan seumur hidup. Tahun 2009 tahun penuh gejolak. Masih kondisi bearish. So… perkuat ketrampilan spekulatif! Goodluck! :hug:
Multi Quote Quote
Tahun 2009 tahun penuh gejolak. Masih kondisi bearish. So… perkuat ketrampilan spekulatif! perkuat keterampilan CUT LOSS…… smile) smile) smile) smile)
Multi Quote Quote
Sign up or Sign in to create a reply.

Recent Updates


Loading...